1
2
3
4
5
Budownictwo
Nowa elewacja gdyńskiego planetarium
21 marca 2012
Tynk fakturalny na elewacji nawiązuje do pobliskiego oceanarium.
W ramach prowadzonej rozbudowy budynku Wydziału Nawigacyjnego Akademii Morskiej w Gdyni wykonano elewację nawiązującą do pobliskiego oceanarium. 
W celu wpasowania się w charakterystyczną tkankę Gdyni obiekt zyskał prostą formę z charakterystycznym wysunięciem i zaokrągleniem narożnika. Kształtem nawiązuje do istniejącego budynku Wydziału Nawigacji Akademii Morskiej.

W nawiązaniu do elewacji wydziału i pobliskiego oceanarium, zastosowano jasny tynk fakturalny z kwadratowaniem elewacji.
 
W zgodzie z kanonami architektury modernistycznej obiekt zwieńczony został dachem płaskim z attyką.
Nasi partnerzy
Copyright © Ekoinbud. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Realizacja esmetic.pl na zlecenie Ekoinbud.